IMG 1 muzejU četvrtak, 1. veljače 2018. godine učenici Katoličkog školskog centra imali su priliku  posjetiti Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine na svečanom obilježavanju 130. godišnjice postojanja i djelovanja ove značajne institucije.

Zemaljski muzej BiH se  tijekom postojanja razvijao do statusa najvažnije suvremene znanstveno - obrazovne i kulturne ustanove u Bosni i Hercegovini. Uz brojne aktivnosti učenici Katoličkog školskog centra, u pratnji svojih profesora, odlučili su posjetiti muzej i otkriti nešto novo o kulturnom i nacionalnom nasljeđu naše zemlje. Nekim učenicima ovo je bio prvi posjet Zemaljskom muzeju pa su radoznalo krenuli u obilazak muzeja.

Obilazeći muzej proučili smo sva odjeljenja poput arheološkog, etnološkog i odjeljenja prirodnih znanosti. Svatko je u muzeju mogao pronaći ono što mu je najzanimljivije i predstavlja najveće bogatstvo, od promatranja različitih životinjskih vrsta, zanimljivih fosilnih ostataka kroz različita povijesna razdoblja, prikaza Sunčevog sustava i pada meteorita, pa do značajne mineraloške zbirke. Upoznali smo biljke i životinje različitih veličina koje svakodnevno susrećemo, a do sad nismo razmišljali o njihovoj ulozi. Saznali smo dosta toga o prirodi i zaključili kako se trebamo odnositi prema njoj sa strahopoštovanjem.

Posjet Zemaljskom muzeju nam je omogućio da se upoznamo i s kulturama koje su prevladavale na područjima gdje živimo danas oslikavajući tako život u Bosni i Hercegovini. Uz promatranje, razmišljali smo i međusobno razgovarali o arheološkim bogatstvima koja su donesena iz cijeloga svijeta u Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine. Nakon provedenog vremena u muzeju na povratku u školu razmjenjivali smo doživljaje o svim ljepotama koje smo vidjeli u muzeju.

Na koncu, zahvaljujemo svima koji su nam omogućili odlazak u Zemaljski muzej BiH te nam pomogli u učenju i stjecanju novih znanja, spoznaja i iskustava.

Brigita Babić, učenica I. a Opće - realne gimnazije

 

IMG 2 muzej

IMG 3 muzej

IMG 4 muzej

IMG 5 muzej

IMG 6 muzej

IMG 7 muzej

IMG 8 muzej

IMG 1 muzej

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

 

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com