Eksterna matura i upis u prvi razred Opće-realne gimnazije/Srednje medicinske škole KŠC-a "Sv. Josip" Sarajevo
brosura-naslovnica-22-23_1
right arrow Pregledaj brošuru
Učenici koji stanuju izvan Kantona Sarajevo, a žele pohađati KŠC Opću-realnu gimnaziju ili Srednju medicinsku školu Sarajevo u šk. 2022./2023. godini, prijavu za polaganje eksterne mature i upis mogu izvršiti klikom na navedenom linku.

Za sve nejasnoće kontaktirajte školu na broj telefona: 033/225-775 (Tajništvo škole).
right arrow Online prijava za polaganje eksterne mature u školskoj 2021./2022. godini za učenike iz drugih kantona

right arrow

Katalozi za eksternu maturu za šk. 2021./2022. god.

right arrow

Zašto upisati opću-realnu gimnaziju?

Katolički školski centar "Sv. Josip" Sarajevo

IMG 1 mask CopySvi mi nekad poželimo bar na tren biti netko drugi, netko malo ozbiljniji, humorističniji ili jednostavno netko potpuno različit od nas samih. I tako se svake godine učenicima i djelatnicima Katoličkog školskog centra pruži prilika da budu kreativni i da dožive čaroliju maski koje nose.

Tako je i ove godine, u utorak 13. 2. 2018. godine održan maskenbal u organizaciji Srednje medicinske škole i Opće – realne gimnazije.

 Cijeli dan nastava se odvijala pod maskama, sati su prolazili u neobičnim izdanjima. Dok su profesori bili dame iz šezdesetih, majstori, policajci, Pipi duge čarape, rock zvijezde ili mahaluše, u klupama su sjedili profesori, doktori, vodoinstalateri, zatvorenici, mladenci u pratnji svojih kumova i svatova.

Za tu prigodu organiziran je program u duhu maškara i Valentinova. Program je otvoren Hvalospjevom ljubavi kojeg je izveo bend gimnazije, a u kojem se između ostalog kaže: „Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva, ljubav ne zavidi, ne hvali se, ne oholi, nepristojna nije, ne pravda se, nije razdražljiva, prašta, zlo zaboravlja!“ Šaljivim igrokazom „Zaljubitis“ učenici Ivan Vukadin, Antoni Jerković i Dragutin Vujisić prikazali su od čega boluje veliki broj naših učenika. Nakon igrokaza uslijedile su glazbene numere u izvedbi Nore Matković i Mirne Hozić u pratnji Josipa Radoša. Program je uljepšala učenica Adna Krasnić citirajući jednu od najljepših ljubavnih pjesama „Čekaj me“ autora Konstantina Simonova te učenica Džana Hadžić koja je recitirala dvije autorske pjesme.

Tijekom programa dodijeljene su i nagrade. Najveselijim razredom proglašen je I. c razred     Opće – realne gimnazije, treće mjesto osvojio je učenik I. b razreda Srednje medicinske škole Miroslav Tomić, drugo mjesto osvojila je učenica I. a razreda Srednje medicinske škole Anita Hrgota, prvo mjesto osvojila je učenica IV. a razreda Srednje medicinske škole Marija Batinić dok je za najbolje maskiranog profesora izabrana Beata Krpan, profesorica matematike u Općoj - realnoj gimnaziji.

Ostatak večeri učenici i profesori uživali su u glazbi i plesu.

 

IMG 1 mask

IMG 2 mask

IMG 3 mask

IMG 4 mask

IMG 5 mask

IMG 6 mask

IMG 7 mask

IMG 8 mask

IMG 9 mask

kriz

Katolički školski centar "Sv. Josip"

Osnivanjem KŠC-a Sv. Josip u Sarajevu započelo je katoličko školstvo u Bosni i Hercegovini u okviru Katoličkih školskih centara.

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, nakon osnivanja KŠC-a u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije, ubrzo osniva ovakve školske centre u Zenici, Tuzli, Travniku, Konjicu i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra su tri škole: Osnovna škola, Opća-realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj mr. sci. Mario Ćosić.

Kontakt

Matična škola
 • Mehmed paše Sokolovića 11
  71 000 Sarajevo, BiH
 • +387 33 225 775
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Područna škola
 • Vitomira Lukića 1
  71 000 Sarajevo, BiH
 • +387 33 760 905
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ksc

© 2008-2022 KŠC "Sv. Josip" Sarajevo. Sva prava pridržana.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com