JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

4 copy

Učenici i djelatnici Katoličkog školskog centra započeli su korizmu kao vrijeme priprave za najradosniji kršćanski blagdan, Uskrs. Na čistu srijedu, 14. 2. 2018. godine u 12 sati Euharistijsko slavlje u crkvi Kraljice svete krunice predvodio je vlč. Mario Ćosić, ravnatelj Centra, uz koncelebraciju Ljube Zelenika, odgajatelja u internatu.

Na Euharistijskom slavlju bili su prisutni učenici i djelatnici Osnovne škole – Mejtaš, Srednje medicinske škole i Opće – realne gimnazije, a svojom pjesmom Euharistijsko slavlje uljepšao je bend internata. Tijekom propovijedi ravnatelj Centra rekao je kako je davanje milostinje onima koji su u potrebi poseban vid pobožnosti za koji se možemo odlučiti tijekom korizme. Na taj način postajemo posrednici Božje providnosti, a svaka se milostinja vraća kao Božji blagoslov. „Post potječe od Božje zapovijedi čovjeku da se održi od jela sa stabla spoznaje dobra i zla te je cilj posta jesti pravu hranu, odnosno kako Isus tumači, vršiti volju Božju“, ovim riječima ravnatelj je potakao sve prisutne na post tijekom korizme.

Tijekom Euharistijskog slavlja obavljen je i obred pepeljenja, tijekom kojeg svaka osoba pojedinačno pristupa svećeniku koji ga posipa pepelom izgovarajući sljedeće riječi: „Sjeti se, čovječe, da si prah i da ćeš se u prah vratiti“. Vlč. Mario Ćosić se nakon obreda osvrnuo na izgovorene riječi rekavši kako bi nam ove riječi trebale biti često u mislima, ne samo tijekom korizme. Kada bismo češće razmišljali o tome da ćemo jedno dana morati stati pred lice Božje, naše bi misli, riječi i djela bila potpuno drukčija, trudili bismo se uvijek biti Semer magis, rekao je ravnatelj Centra.

Na Pepelnicu Euharistijsko slavlje u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu predvodio je kapelan vlč. Ivan Ivančević na kojem su bili prisutni učenici i djelatnici Osnovne škole – Stup. Euharistijsko slavlje svojom pjesmom uljepšao je zbor Osnovne škole u pratnji profesorice Andreje Krasnić.

Čista srijeda je dan koji nas svojom simbolikom poziva postajati sve više i više Božja djeca, odnosno kroz naredno vrijeme korizme nastojati mijenjati vlastito ponašanje i to posebno kroz ova dva vida, s jedne strane odbacivati osobne mane, pokajati se za pogreške, a s druge strane nastojati opredjeljivati se za dobro, za pozitivnosti, za pomaganje drugima, za osjećaj prema ljudima u potrebi. U tom je smislu važno ne zanemariti ni jedan ni drugi vid, odnosno važno je i odreći se grijeha i opredijeliti se Božji put spasenja.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com