JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

1U srijedu, 9. 5. 2018. godine djelatnici Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“, zajedno s učenicima i njihovim roditeljima imali su redovnu duhovnu obnovu kao i svake prve srijede u mjesecu.

Duhovnu obnovu predvodio je biskup monsinjor dr. Pero Sudar, promicatelj katoličkog školstva u Bosni i Hercegovini uz koncelebraciju vlč. Marija Ćosića, ravnatelja Centra i vlč. Ljube Zelenike, odgajatelja u internatu. Duhovna obnova posvećena je majkama, pa su na ovaj način djelatnici centra obilježili Majčin dan.

Biskup monsinjor dr. Pero Sudar svoju je propovijed započeo poslovicom koja kaže da je Bog majku stvorio jer nije uvijek mogao biti uz ljude, iako znamo da je Bog uvijek i svugdje, ali je najlakši put do ljudi upravo otvoreno ljudsko srce. Majka je posrednik života kojeg daje Bog. Bog je ljubav iz koje život izvire, zato je najbolja definicija čovjeka da je on plod ljubavi i to u svim značenjima te riječi, najprije Božje ljubavi, a onda i ljudske. Majka svoju ljubav iskazuje majčinskim poljupcima i milovanjima, a ljubav u majčinskom krilu je kruna Božanske ljubavi. Biskup je rekao da zahvaljujući majci na njezinoj žrtvi i njezinoj ljubavi zahvaljujemo Bogu na daru života, a na to smo svi pozvani. Euharistijsko slavlje svojom pjesmom uljepšao je bend internata.

Nakon euharistijskog slavlja djelatnici, učenici i roditelji nastavili su druženje u auli škole.

 

2

3

4

5

6

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com