1U srijedu, 9. 5. 2018. godine djelatnici Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“, zajedno s učenicima i njihovim roditeljima imali su redovnu duhovnu obnovu kao i svake prve srijede u mjesecu.

Duhovnu obnovu predvodio je biskup monsinjor dr. Pero Sudar, promicatelj katoličkog školstva u Bosni i Hercegovini uz koncelebraciju vlč. Marija Ćosića, ravnatelja Centra i vlč. Ljube Zelenike, odgajatelja u internatu. Duhovna obnova posvećena je majkama, pa su na ovaj način djelatnici centra obilježili Majčin dan.

Biskup monsinjor dr. Pero Sudar svoju je propovijed započeo poslovicom koja kaže da je Bog majku stvorio jer nije uvijek mogao biti uz ljude, iako znamo da je Bog uvijek i svugdje, ali je najlakši put do ljudi upravo otvoreno ljudsko srce. Majka je posrednik života kojeg daje Bog. Bog je ljubav iz koje život izvire, zato je najbolja definicija čovjeka da je on plod ljubavi i to u svim značenjima te riječi, najprije Božje ljubavi, a onda i ljudske. Majka svoju ljubav iskazuje majčinskim poljupcima i milovanjima, a ljubav u majčinskom krilu je kruna Božanske ljubavi. Biskup je rekao da zahvaljujući majci na njezinoj žrtvi i njezinoj ljubavi zahvaljujemo Bogu na daru života, a na to smo svi pozvani. Euharistijsko slavlje svojom pjesmom uljepšao je bend internata.

Nakon euharistijskog slavlja djelatnici, učenici i roditelji nastavili su druženje u auli škole.

 

2

3

4

5

6

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2