JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

IMG 1     „I tako jednog jutra, sasvim običnog jutra, postanemo odrasli. Tako jednog jutra u nama se nešto slomi i zamjeni novim, nešto se uspravi i nadopuni praznine. I tako jednog jutra probudimo se ozbiljniji, i noviji, i stariji za čitavo djetinjstvo.“

     Ovim riječima otvoren je program svečane podjele diploma maturantima a, b i c odjeljenja Opće – realne gimnazije te a  i b odjeljenja Srednje medicinske škole. Učenici koji su se tijekom četiri godine srednjoškolskog obrazovanja istakli svojim trudom i zalaganjem te primjernim vladanjem zavrijedili su posebno priznanje te im je, kao i svake godine do sad, fra Perica Vidić, u ime Matice hrvatske – ogranak Sarajevo, darovao vrijedne knjige. U Općoj – realnoj gimnaziji to su učenici: Irfan Durmić, Leon Miliša, Andrea Nikolić, Sabrina Durmišević i Stipe Turalija. U Srednjoj medicinskoj školi to su učenici: Hana Škarić, Arian Ivanković, Selma Bilajac, Denis Herić, Nidžara Džanko, Emina Suljić i Helena Radoš. Učenicima generacije posebna priznanja uručio je promicatelj Centra monsinjor dr. Pero Sudar, a to su Hana Škarić, učenica generacije Srednje medicinske škole te Irfan Durmić učenik generacije Opće – realne gimnazije. Učeniku Irfanu Durmiću biskup je uručio i posebno priznanje kojeg dodjeljuje Ministarstvo za obrazovanje nauku i mlade  Kantona Sarajevo,  za izuzetne rezultate u obrazovno - odgojnom radu, primjernom vladanju i odličnom uspjehu iz svih nastavnih predmeta tijekom cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja.

     Maturante su na četverogodišnjem putu odrastanja pratili profesori, a na poseban način taj su put obilježili razrednici ovih odjeljenja. U ime svim razrednika maturantima se obratila Sanja Jurić, profesorica Hrvatskog jezika i književnosti, te im je rekla kako smatra da je sve ono što je htjela reći nastojala prenijeti kroz četiri godine rada s učenicima, kao i svi drugi profesori te da će njezin govor biti njezina posljednja lekcija. Profesorica Sanja, kao što to priliči jednoj profesorici Hrvatskog jezika svoj govor završila je riječima pisca Branka Ćopića:

„A kad ipak voz konačno krenu,

pomuti se sjaj ljetnjega dana,

tamo negdje, kraj zamuklih klupa,

ostaše nam srca rasplakana.

Zbogom školo, zbogom vragolijo,

ipak sam te beskrajno volio!“

     U ime roditelje maturantima se obratio gospodin Adnan Nišić koji se zahvatio upravi i djelatnicima Katoličkog školskog centra što su od djece napravili prave ljude te je maturantima poželio puno sreće u životu i radu.

     Učenice Andrea Krajinović i Manjana Kavazović obratile si se prisutnima kroz misli Rudyarda Kiplinga:

„Ako možeš govoriti s gomilom i zadržati svoje vrline,

I hodati s kraljevima bez da izgubiš ljudskost

Ako te ni prijatelj niti neprijatelj ne mogu pokvariti,

Ako svaki čovjek može računati na tebe ali ne previše;

Ako možeš dobro ispuniti svaku minutu svog života

Sa šezdeset skupocjenih sekundi,

Tada je cijeli svijet i sve što je u njemu tvoje,

i što je mnogo važnije, bit ćeš Čovjek, sine moj!“

     Ravnatelj Centra vlč. Mario Čosić obratio se prisutnima zahvalivši se  svim profesorima na predanom, posvećenom i odgovornom sudjelovanju u stvaranju novih generacija učenika i maturanata. „Temeljni cilj rada je naučiti učenike da temeljne lekcije primjene u svom životu te tako izrastu u osobe koje će doprinijeti izgradnji novoga svijeta“, rekao je ravnatelj Centra. Također je istakao kako mu je posebno drago što profesionalno znanje profesori sve više prožimaju ljudskim, roditeljskim i prijateljskim iskustvom. Maturantima je, ravnatelj poželio mnogo sreće na novim, još izazovnijim putovima.

    Nakon govora ravnatelja Centra uslijedila je svečana dodjela diploma maturantima. Diplome maturantima uručio je biskup koji se na kraju obratio prisutnima te čestitao maturantima i njihovim roditeljima. Biskup je učenicima rekao kako su oni srce ove škole i da je svaki od učenika jedno predivno čudo života, a za to čudo je zaslužena otvorenost njihovih roditelja životu. Zadnja svrha ovog Sustava je odgajati učenike za prave ljude, a to je ono najteže i to je vrhunac što čovjek može postići. Pravi čovjek se služi onim što je primio, razmišlja i ne pravi razlika među ljudima. Pravi čovjek zna da mu je život darovan i to darovan preko nekoga i darovan iz ljubavi, zato je pravi čovjek uvijek zahvalan. Pravi čovjek zna da ne može sam biti sretan i da je njegova sreća sakrivena u sreći drugih. Biskup je rekao kako pravi čovjek treba voljeti i zemlju u kojoj je rođen i pozvao maturante da pokušaju svoju sreću pronaći u svojoj zemlji, Bosni i Hercegovini, jer ova zemlja ima mnogo toga, ali joj nedostaje malo boljih ljudi koji će je voljeti.

    Svečanu podjelu diploma maturantima uljepšale su glazbene izvedbe učenice Amine Jabučar uz pratnju Stipana – Gabrijela Đolana i Josipa Radoša te bivše učenice Stele Zolota. Svi prisutni su se nakon svečanog programa nastavili družiti u auli škole.

 

IMG 2

IMG 3

IMG 4

IMG 5

IMG 6

IMG 7

IMG 8

IMG 9

IMG 10

IMG 11

IMG 12

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com