stup 2

U srijedu, 5. rujna, u crkvi Kraljice Svete Krunice na Banjskom brijegu, upriličeno je euharistijsko slavlje sa zazivom Duha Svetoga za sretan i uspješan početak školske godine.Duh Sveti se zaziva da blagoslovi učenike, učitelje i roditelje te da im podari snagu za obavljanje svih zadaća tijekom nove školske godine.


U srijedu, 5. rujna, u crkvi Kraljice Svete Krunice na Banjskom brijegu, upriličeno je euharistijsko slavlje sa zazivom Duha Svetoga za sretan i uspješan početak školske godine.
Duh Sveti se zaziva da blagoslovi učenike, učitelje i roditelje te da im podari snagu za obavljanje svih zadaća tijekom nove školske godine. Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Ljubo Zelenika, vjeroučitelj i odgojitelj u Internatu KŠC-a. Zbor Internata svojom je pjesmom uveličao misno slavlje na Banjskome brijegu, a učenici i profesori dali su svoj doprinos u čitanju misnih čitanja, molitve vjernika i prigodne meditacije. Središnja poruka homilije vlč. Ljube bila je kako ne trebamo dopustiti grijehu lijenosti da ovlada našom svakodnevnicom, jer onda ništa nećemo uspjeti. Iz ovoga grijeha proizlaze svi drugi grijesi koji nas sprječavaju u iskorištavanju i ostvarenju svojih kapaciteta. Vlč. Ljubo pozvao je učenike da vrijeme iskoriste za rast u mudrosti i znanju, i za razvijanje darovanih talenata. Također je naglasio da su profesorima, nastavnicima, učiteljima i vjeroučiteljima potrebne snaga, strpljivost i ljubav u izvršavanju teške i odgovorne zadaće izobrazbe i odgoja mladih. Sve nas je pozvao da, obogaćeni znanjem, kulturom i pravom vjerom, budemo radost Bogu. Euharistijsko slavlje završeno je kratkom meditacijom i blagoslovnom molitvom. Vlč. Ljubo predvodio je i misno slavlje na Stupu, koje je za naše djelatnike i osnovce upriličeno 7. rujna u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Ohrabreni riječju i potaknuti Duhom Svetim, djelatnici i učenici naše Škole zasigurno će nastojati i kroz ovu školsku godinu, bez obzira na razna iskušenja, kročiti hrabro, radosno i s ljubavlju.

stup 2

stup 3

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2