IMG 7Učenici i učenice IV. a i b Opće-realne gimnazije i Srednje medicinske škole zaputili su se, u pratnji svojih profesora/ica, 31. kolovoza 2018. na maturalno putovanje kroz Mađarsku, Slovačku, Češku, Njemačku i Austriju.

Sa sjajnim vodičima pošli smo kroz noć i pospano svjedočili svitanju na mađarskoj granici. Iako umorni od putovanja, Budimpešta, grad mostova i biser Dunava, oduševila nas je svojim duhom te nevjerojatnom arhitekturom koja odiše prošlim vremenima. Putujući dalje ka Pragu, posjetili smo slovačku prijestolnicu Bratislavu, gdje smo imali priliku vidjeti neke od važnijih znamenitosti: dvorac, kazalište, trg, Mihaelova vrata i provesti slobodno vrijeme obilazeći ostatak grada.

Iduća destinacija bila je Češka, odnosno sam Prag koji je opravdao sve titule i epitete koji mu se dodjeljuju. Obilazak Male Strane, Karlovog mosta, Lorete, Kraljevske palače mnoge je oduševio te pripremio na mirnu plovidbu rijekom Vltavom i pogled iz drukčije perspektive na spomenute građevine.

Cjelodnevni izlet u Dresden su svi željno iščekivali znajući da je grad koji je nakon Drugog svjetskog rata u potpunosti razrušen, ponovno izgrađen identičan onom kakav je bio prije uništenja. Između ostalog, posjetili smo dvorac Zwinger, Frauenkirche, gradski trg i nakon toga prošetali tijekom slobodnog vremena.

Posljednji grad putovanja bio je veličanstveni Beč koji nas je pun ljudi i vreve modernog života dočekao sa svim svojim znamenitostima. Odmah smo obišli Hofburg, Parlament, ulicu Kertner te muzej kraljevskih dragulja i prirodno-historijski muzej. Ulice Beča odisale su prestižom i  fantastičnim uređenjem te ljudima punog duha.  

U pravcu Sarajeva zaputili smo se nakon obilaska bečkog Prirodoslovnog muzeja. U trenutcima tijekom kojih nas je ispraćao austrijski pejzaž, bilo je jasno da ekskurzija nije samo obilazak europskih prijestolnica i građevina, već posebno vrijeme provedeno sa srednjoškolskim prijateljima. Vrijeme kojeg ćemo se svi vrlo rado sjećati.

Tea Rebac, IV. a

Opća-realna gimnazija

 

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2