JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

 

IMG 20180925 WA0091


Dana 21. 9. 2018. godine učenici svih odjela devetog razreda Osnovne škole KŠC-a „Sveti Josip“ uputili su se u Travnik


Dana 21. 9. 2018. godine učenici svih odjela devetog razreda Osnovne škole KŠC-a „Sveti Josip“ uputili su se u Travnik. Sastali smo se ispod Stupske petlje u 8:40 sati, odakle je počelo još jedno nezaboravno iskustvo u devetom razredu. Put je trajao oko sat i pol, ali zaokupljeni zabavom nismo se ni obazirali na vrijeme. Kada smo stigli u Travnik, prvo smo prošetali do Plave vode, a zatim smo se uputili ka srednjovjekovnoj Travničkoj tvrđavi o kojoj smo mnogo stvari saznali zahvaljujući predavanju prof. Marije. Nakon obilaska tvrđave, prošetali smo do rodne kuće Ive Andrića, poznatog bosanskohercegovačkog pisca, no, nažalost, samo su rijetki odlučili ući i upoznati piščevu rodnu kuću. Nedaleko od rodne kuće Ive Andrića čekao nas je Zavičajni muzej. Tamo smo vidjeli štošta, od životinja do oružja, pa sve do načina života starih Travničana. Nakon toga krenuli smo u posjet našoj školi u Travniku. Prvo smo ušli u crkvu sv. Alojzija Gonzage gdje nam je ravnatelj travničkog KŠC-a don Željko Marić predstavio Centar. Pohodili smo i grob Petra Barbarića, blaženog mladića koji je nažalost prerano izgubio život. Zahvaljujući njegovoj marljivosti, brižnosti i odanosti postao je uzor mladeži te škola u Travniku s pravom nosi njegovo ime. Tragična, ali poučna priča. Nakon toga napravili smo pauzu za ručak i nastavili dalje put do Novog Travnika. Tamo su nas dočekali župnik don Anto Ledić i  č. s. Antonija Lučić, koja nas je povela do igrališta gdje su dječaci igrali nogomet, a djevojčice navijale. Tamo smo trebali ostati oko dva i pol sata, no nažalost prekinula nas je kiša. Ovo je bila naša posljednja destinacija. Ukrcali smo se u autobus i oko 18:00 sati se vratili na mjesto s kojeg smo pošli. Odatle su se svi vratili svojim kućama puni novih i nezaboravnih utisaka!

       

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com