JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

m 15


Dana 26. 10. 2018. godine obilježen je Dan Ujedinjenih nacija u UN House u Sarajevu...


Dana 26. 10. 2018. godine obilježen je Dan Ujedinjenih nacija u UN House u Sarajevu. Našu školu su predstavljali učenici devetih razreda u pratnji profesora biologije. Učenici su imali priliku naučiti nešto novo o samoj organizaciji Ujedinjenih naroda, njihovom djelovanju i ciljevima. Aktivno su sudjelovali u raspravama koje je moderirala rezidentna koordinatoricaUjedinjenih nacija u BiH, gospođa SezinSinanoglu. Nakon toga, naši učenici su imali prezentaciju na temu “Inkluzivno i pošteno društvo za sve do 2030. godine: tolerantna i mirna društva. Temu su predstavili učenici Luan i Ivor Šparavalo te Matija Jovanović. Bitno je napomenuti da je prezentacija sadržavala autorske crteže LuanaŠparavala, koji je na savršen način i grafički predočio ono što su učenici prezentirali. Svojom prezentacijom učenici su poslali bitne poruke o toleranciji.

Nakon prezentacije, domaćini su nam organizirali posjetu Zemaljskom muzeju uz pratnju kustosa iz sva tri odjeljenja muzeja: arheološkog, etnološkog i prirodnjačkog prilikom čega su učenici mogli da nauče nove činjenice o našoj državi, kulturi i prirodi.

Osim upoznavanja s drugim učenicima i razmjenjivanja kontakata, učenici su imali priliku naučiti nešto novo, ali i reći svoja mišljenja i stavove o tome kakav svijet vide danas te kakav žele da on bude.

m 2

m 5

m 15

m 21

m 24

m 28

m 32

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com