Kongres2


U petak, 23. studenog 2018. godine, učenici IV.a Srednje medicinske škole nazočili su Internacionalnom kongresu...


U petak, 23. studenog 2018. godine, učenici IV.a Srednje medicinske škole nazočili su Internacionalnom kongresu o demenciji koji je organizirao Centar za demenciju u Sarajevu. Kongres je održan u prostorijama hotela Holiday Inn, a trajao je od 21. do 23. studenog. Prvo predavanje održala je profesorica s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Lidija Pehar, na temu Depresija, demencija i nefarmakološki oblici terapija. Drugo predavanje održao je profesor Ninoslav Mimica na temu Biti demenciji prijateljski te je govorio o borbi protiv demencije u Hrvatskoj. Treće predavanje je održao Osman Kučuk, direktor Centra za demenciju, na temu Palijativna njega u demenciji i interprofesionalna saradnja. Četvrto predavanje je održao profesor Pirtošek koji je detaljnije govorio o demenciji te pokušao ponuditi odgovor na pitanje možemo li demenciju spriječili ili je možemo liječiti. Učenici su aktivno pratili predavanja i stekli mnoga saznanja koja već sutra mogu praktično primijeniti.

Lejla Druškić, IV.a

Kongres1

Kongres2

kongres3

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u prvi razred

Katalozi za eksternu maturu i upis u prvi razred srednje škole.

Brošura za upis u prvi razred Gimnazije

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2