Kongres2


U petak, 23. studenog 2018. godine, učenici IV.a Srednje medicinske škole nazočili su Internacionalnom kongresu...


U petak, 23. studenog 2018. godine, učenici IV.a Srednje medicinske škole nazočili su Internacionalnom kongresu o demenciji koji je organizirao Centar za demenciju u Sarajevu. Kongres je održan u prostorijama hotela Holiday Inn, a trajao je od 21. do 23. studenog. Prvo predavanje održala je profesorica s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Lidija Pehar, na temu Depresija, demencija i nefarmakološki oblici terapija. Drugo predavanje održao je profesor Ninoslav Mimica na temu Biti demenciji prijateljski te je govorio o borbi protiv demencije u Hrvatskoj. Treće predavanje je održao Osman Kučuk, direktor Centra za demenciju, na temu Palijativna njega u demenciji i interprofesionalna saradnja. Četvrto predavanje je održao profesor Pirtošek koji je detaljnije govorio o demenciji te pokušao ponuditi odgovor na pitanje možemo li demenciju spriječili ili je možemo liječiti. Učenici su aktivno pratili predavanja i stekli mnoga saznanja koja već sutra mogu praktično primijeniti.

Lejla Druškić, IV.a

Kongres1

Kongres2

kongres3

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com