preuzmi


Učenici IV.b razreda Srednje medicinske škole bili su pozvani na sajam „Sarajevo Education Fair“...


  1. studenog 2018. godine, učenici IV.b razreda Srednje medicinske škole bili su pozvani na sajam „Sarajevo Education Fair“, održan u prostorijama Hotela Europe. Ovaj edukacijski sajam učenicima, studentima te školskim i visokoškolskim apsolventima pruža mogućnost što boljeg informiranja o stipendiranju i načinima rada pojedinih fakulteta.

Djevojke koje su predstavljale Fakultet zdravstvenih studija iz Travnika pobliže su objasnile što nam taj fakultet nudi. Fakultet zdravstevenih studija koji se nalazi u Travniku ima smjerove za sestrinstvo, sanitarnog inženjera, ali i onaj učenicima najzanimljiviji, smjer  fizioterapije i radne terapije. Ono što  je najviše obradovalo učenike jeste činjenica da su njihove diplome nostrificirane kod nadležnog Ministarstva u Njemačkoj. Studenti ovog smjera mogu obavljati plaćenu ferijalnu praksu u Njemačkoj pod uvjetom da se poznaje njemački jezik i to stupanj A2. Studiranje može biti vanredno i redovito. Također, postoji razmjena studenata. Sveučilište ima ugovor  za razmjenu studenata u Španjolskoj i u Turskoj. Predstavnici Fakulteta zdravstvenih studija obećavaju znanje i vještine koje omogućavaju brže i kvalitetnije zaposlenje. Pored njih, predstavila nam se i Organizacija Konrad Adenuer s odličnim mogućnostima stipendiranja, kako u inozemstvu, tako i u Bosni i Hercegovini. Maturantima je dobro  došlo ovo predavanje jer se bliži dan kada će se pojedini maturanti odlučiti za neki fakultet.

Video link: https://www.youtube.com/watch?v=9pBbu4dHNr4&authuser=0

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2