AKADEMIJA 3


U listopadu ove godine Centar za kulturu dijaloga unutar kojega djeluje i naš debatni klub “Semper magis” ...


U listopadu ove godine Centar za kulturu dijaloga unutar kojega djeluje i naš debatni klub “Semper magis” pod vodstvom profesorice Emilije Pavićević, objavio je poziv za srednjoškolce za pisanje eseja o aktualnim temama. Nagrada za najuspješnije bila je besplatno sudjelovanje na Internacionalnoj debatnoj akademiji u Makedoniji. Osam učenika iz drugih škola i ja, Nađa Omerhodžić u ponedjeljak 12. 11. 2018. u večernjim satima uputili smo se prema Skopju u pratnji profesora Kristijana Glavaša, jednog od trenera u ovom debatnom programu.. Umorni, ali ipak uzbuđeni zbog onoga što  slijedi narednih šest dana, odmah smo se uputili u oblilazak Skopja. Nakon kratke popodnevne pauze uputili smo se u Gradsku vijećnicu, gdje je svečano otvorena Akademija. Učenici su odmah podijeljeni u mješovite tročlane timove. Nakon toga je uslijedila večera, druženje i zasluženi odmor. Naredna tri dana učenici su od jutarnjih sati nazočili predavanjima. Predavanja su organizirana i za početnike i za napredne. Predavači su bili mladi iz Srbije, Hrvatske i s Kosova. Nakon dana provedenih u učenju o debati, bilo je i vrijeme da se to sada sve provede u praksu. Tako je u petak organizirana prva debatna runda, koja je prošla izuzetno zadovoljavajuće. U subotu je dan protekao u debatnim rundama, koje su testirale usvojeno znanje učenika te njihovo snalaženje u određenim situacijama. Nakon napornog dana organizirana je večera na Čaršiji gdje smo se svi družili. Ipak je to bila posljednja večer i svi su se željeli opustiti. U nedjelju ujutro proglašeni su timovi polufinalisti te je tako u polufinale prošao tim u kojem sam bila ja, učenik Omer iz Tuzle te Ivan iz Usore.  U finale odlazi Omerov tim koji će na kraju i odnijeti prvo mjesto i na taj način osvojiti zlatni pehar. Učenica Sofia iz Banja Luke također je osvojila nagradu za najboljeg govornika. Uslijedilo je fotografiranje, podjela certifikata te rastanak. Svim učenicima, predavačima i organizatorima  teško je to padalo jer su se za tih šest dana izuzetno zbližili. Učenici su oko 18 sati krenuli iz kišnog Skopja. Svi smo se sretno vratili svojim domovima spremni za nove pobjede. Tijekom ove edukacije usvojili smo nova znanja te stvorili nova poznanstva. Meni samoj, veliko je iskustvo bilo biti dio nečeg ovakvog i svim budućim debatantima, želim nešto slično!

Jer “jednom debatant, uvijek debatant!”

Nađa Omerhodžić, Opća - realna gimnazija, Kšc Sarajevo,  IV. b

AKADEMIJA 1

AKADEMIJA 2

AKADEMIJA 3

AKADEMIJA 4

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2