JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

1


U srijedu, 21.11. 2018. god., učenici VII.a i IX.a razreda u pratnji nastavnica Ivone Čečure i Slađane Čelar krenuli su u Pozorište mladih...


U srijedu, 21.11. 2018. god., učenici VII.a i IX.a razreda u pratnji nastavnica Ivone Čečure i Slađane Čelar krenuli su u Pozorište mladih, gdje se igrala predstava „Svirala“, stvarana prema priči Ahmeta Hromadžića.U kazalištu je vladalo veselo ozračje, a učenici su bili zadovoljni što će zajedno gledati još jedno kazališno djelo. U „Sviralama“ sudjeluju i naši učenici: Sara Bilić iz VII.a i Ivan Bošnjak iz IX.a.Ovo je predstava koja je posebna iz više razloga. U predstavi igra sedamnaest djevojčica i dječaka, a neki od njih imaju Downov sindrom. Još uvijek nije poznato zbog čega nastaje ovaj poremećaj koji sprječava normalan tjelesni i mentalni razvoj djece. Downov sindrom pogađa sve rasne skupine i može se pojaviti u bilo kojoj obitelji, bez obzira na zdravlje roditelja ili način života. Ova predstava je inkluzivna, što znači da u njoj jednako sudjeluju zdrava djeca kao i ona s poteškoćama u razvoju. Sva su se djeca dobro snašla u svojim ulogama. Mnogo smo kao gledatelji naučili o tome koliko znači prijateljstvo i kako različitosti ne postoje kada su u pitanju iskrena prijateljstva. Uživali smo u predstavi koja je imala snažnu poruku: „Jedini način da imaš prijatelja, jeste da budeš prijatelj.“ Složili smo se da je pravi prijatelj onaj koji te cijeni i prihvaća takvim kakav jesi, koji ne vidi prepreke na putu približavanja, i onaj koji se trudi da te razumije.Bili smo ponosni na Saru i Ivana, učenike naše Škole, koje smo na kraju, kao i ostale glumce, pozdravili velikim pljeskom. Bila je to divna predstava i nadamo se da će biti još prilika da gledamo slična kazališna djela.

Autor teksta: Mia Popović, IX.a

Slike uredio: Mateo Bušić, IX.a

1

2

3

4

5

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com