slika 3


U utorak, 29.01.2019. godine, IXa razred sa razrednicom Slađanom Čelar, posjetilo je Direkciju za koordinaciju policijskih tijela u Sarajevu...


U utorak, 29.01.2019. godine, IXa razred sa razrednicom Slađanom Čelar, posjetilo je Direkciju za koordinaciju policijskih tijela u Sarajevu. Naše putovanje je počelo nakon završetka četvrtog sata, kada su po nas došla tri crna kombija u pratnji jednog policijskog auta. Policajci koji su nas vozili do odredišta, bili su jako ljubazni tako da je čitavim putem vladala vesela atmosfera. Na cilj našega puta smo stigli uzbuđeni i jedva smo čekali da uđemo.

Prvo smo ušli u Situacioni centar. Na stolu su nas čekale grickalice i sokovi, ali i ono što nas je najviše zanimalo: oružje (koje nije bilo napunjeno).

Prvo smo pogledali kratki film u kojem smo vidjeli čime se zapravo Direkcija bavi. Ljubazno osoblje nam je još malo pojasnilo kako Direkcija radi, a onda smo mogli uzeti oružje u ruke. To je za neke od nas bio najuzbudljiviji trenutak tog posjeta.

Poslije toga smo prešli u Operativni centar. U toj sobi smo vidjeli velike ekrane na kojim su prikazani svi dijelovi našega grada Sarajeva. Tu nam je osoblje pojasnilo čime se Operativni centar bavi. Mi nismo znali da se iz jedne sobe mogu vidjeti gotovo svi dijelovi grada zahvaljujući kamerama. Bilo je uzbudljivo vidjeti kako izgleda kada se zumiraju pojedine ulice, prolaznici, zgrade….

Našem posjetu je, na žalost, brzo došao kraj. Tih nekoliko sati je proletjelo kao tren, a mi smo se pred školu vratili radosni i puni dojmova.

Mia Popović, tekst

Mateo Bušić, fotografije

Slika 1

slika 3

slika 5

slika 6

slika 7

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2