JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

CPpEmKwKao i svake, pa tako i ove godine u periodu od 31. kolovoza do 7. rujna 2019. realizirano je sedmodnevno maturalno putovanje naših učenika četvrtih razreda Opće-realne gimnazije  i Srednje medicinske škole. Učenici i učenice zajedno sa svojim razrednicima u subotu u ponoć ispred Zemaljskog muzeja zaputili su se na uzbudljivo putovanje kroz Srednju Europu.

Prva destinacija našeg puta bila je Budimpešta čijoj smo ljepoti mogli posvjedočiti s vidikovca Citadela. Zatim smo u popodnevnim satima krenuli u razgledanje ovog predivnog grada u pratnji naših stručnih, ali i veoma zanimljivih vodiča Vlade i Gorana. Nakon razgledavanja znamenitosti i zasluženog slobodnog vremena krenuli smo prema hotelu.

Sljedeće jutro, premda ne tako odmorni krenuli smo u pravcu prijestolnice Slovačke, Bratislavu. Tu smo posjetili Bratislavski dvorac, Katedralu svetog Martina, Mihaelova vrata i Operu.

Na našu sljedeću destinaciju, Prag stigli smo u večernjim satima, a jutro nakon  imali smo priliku vidjeti ovaj divni grad u kojem se oslikava ljepota srednjoeuropske kulture. Uz pratnju naših vodiča, vidjeli smo razne znamenitosti kao što su Katedrala sv. Vida, Loreta, Kraljevska palača, ali i doznali  mnogo o povijesti i kulturi Praga. Naravno, posjetili smo i Karlov most s kojeg smo mogli vidjeti ljepoticu grada - Vltavu. Osim s mosta, u ljepoti ove rijeke mogli smo uživati na plovidbi brodom.

Petog dana posjetili smo Dresden. Tu smo posjetili Zvinger, katedralu i stari gradski trg, ali većina je željno iščekivala shopping centar u kojem smo proveli dobar dio izleta. Navečer smo ponovno krenuli u Prag spremni za nase sljedeće, ali nažalost i posljednje             odredište – Beč.

U Beč, glavni grad Austrije došli smo u jutarnjim satima. S malo snage, ali puni optimizma krenuli smo u razgledavanje i ovog grada. Šlag na tortu bili su muzeji nakon kojih smo se zaputili u Sarajevo. Put do Sarajeva bio je popraćen pjesmom i veselom atmosferom. Osim što smo imali priliku vidjeti i naučiti nešto o ovim biserima Europe, ovo putovanje uz agenciju Divan Karupović zbližilo nas je i zasigurno ostavilo lijepe uspomene.

Josip Vuković IV. c,                                                                                                                                                  Opća-realna gimnazija          

 

CPpEmKw

uIRKOeW                                                                                                                                 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com