JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

 

hhhhhhhhhhhhhhhh 1Kao i prethodnih godina, organizirano je međureligijsko putovanje za gimnazijalce i medicinare koji su ujedno i ovogodišnji maturanti našeg Centra. Na putovanje smo se zaputili u ranim jutarnjim satima 19. 9. 2019. godine okupljanjem ispred Zemaljskog muzeja.

Putovanje smo započeli posjetom Žitomislićima gdje smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice koji postoji još od 15. stoljeća. Tu su nas velikodušno dočekali monasi ovog manastira i ispričali nam sve o njegovoj povijesti te nas odveli u obilazak oko manastira.

Putovanje smo nastavili prema Međugorju gdje smo prvo posjetili zajednicu Cenacolo. Vjerujem da je na mnoge od nas taj dio putovanja ostavio najjači dojam, s obzirom na to da smo imali priliku saslušati dvije ispovijesti članova ove zajednice. Nakon toga smo posjetili i samo Međugorje, jedno od najpoznatijih hodočasničkih odredišta na svijetu.

Nakon obilaska ovog specifičnog grada, stigli smo i u Mostar. Očarani starim gradom stigli smo na Stari most, a zatim prošetali i do Koski Mehmed-pašine džamije. Glavni imam spomenute džamije održao je kratak govor.

Iskoristivši svoje slobodne vrijeme u Mostaru, zaputili smo se natrag u Sarajevo. Sretni i raspjevani vratili smo se svojim domovima. Ovo međureligijsko putovanje naučilo nas je mnogim stvarima te najviše potaklo na razmišljanje o životu, poštovanju i razumijevanju prema drugim ljudima.

Amina Sabljica IV. a,

Srednja medicinska škola

 

hhhhhhhhhhhhhhhh

 

 

mmmmmmmmm

 

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com