JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

1Dana 7. 2. 2020. učenici I. a i III. c razreda Opće-realne gimnazije Katoličkog školskog centra Sarajevo, u organizaciji i na inicijativu profesorica Ivane Mijić-Čavlović i Sanje Jurić, posjetili su Historijski muzej Bosne i Hercegovine.

 

 Kustosica muzeja Elma Hodžić je sve prisutne upoznala s raznolikim sadržajima i izložbama koje muzej nudi. Također, učenici su upoznati s poviješću nastanka i rada Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine koji iza sebe nosi bogatu prošlost i blisku kulturološku modernizaciju. Prisutni su posjetili izložbu velikog bosanskohercegovačkog slikara Safeta Zeca pod nazivom „Zagrljaji“. Zec oslikava posljednje trenutke zagrljaja „sarajevskih Boška i Admire“, te „svjetskih Romea i Julije“, dajući promatračima jasnu poruku vrijednosti i značaja ljubavi. Učenice i učenici su pozvani i na obilazak izložbe „Ratno Sarajevo“ koja daje prikaz i sjećanje na život, rad i oskudne uvjete življenja stanovnika ratnog Sarajeva. Izložba budi sjećanje na sve teške trenutke koje su ovih godina preživjeli građani Sarajeva, ali i na trenutke njihovog zajedništva i međusobnog podržavanja. Zahvaljujemo djelatnicima „Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine“ na pozivu i gostoprimstvu, te našim profesoricama koje su organizirale i omogućile ovaj posjet.

Ivana Jakić, III. c

Opća-realna gimnazija

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6 i

 

7i

 

8

 

 

9

 

10

 

11

 

 

12

 

 

13

 

 

14

 

15

 

 

16

 

17

 

18

 

 

19

 

20

 

21

 

 

22

 

20200207 175138

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com