Bosnalijek 11Učenici 3. i 4. razreda kemijsko-biološkog područja izborne nastave, zajedno s profesoricom kemije Dajanom Lekić, posjetili su  14. 2. 2020. godine farmaceutsku kompaniju Bosnalijek, s ciljem upoznavnja tehnologije i procesa dobivanja lijekova.

 

 Pri samom doslasku u Bosnalijek, dočekalo nas je veoma ljubazno osoblje. Na početku smo pogledali korporativni video iz koji smo saznali o samoj povijesti Bosnalijeka te o poslovima kojima se ova kompanija bavi. Bosnalijek kao najveći industrijski proizvođač lijekova u Bosni i Hercegovini, svojim višedesetljetnim poslovanjem, proizvodi lijekove vrhunske kvalitete i svrstava se u međunarodno konkurentne farmaceutske kompanije u svijetu. Zatim smo, podijeljeni u dvije skupine, krenuli u obilazak po sektorima. U sektoru za razvoj doznali smo da se Bosnalijek bavi proizvodnjom čvrstih oralnih formi lijekova, polutečnih i tečnih formi. U navedenom smo sektoru imali priliku ući i u neke laboratorije u kojima smo mogli pogledati suvremene proizvodne pogone predviđene za proizvodnju prethodno spomenutih oblika lijekova, uz detaljno objašnjenje njihova rada. Potom smo se uputili u  sektor za osiguranje i kontrolu kvalitete gdje smo imali priliku obići i pregledati dosta veće i suvremenije laboratorije te se upoznati s osnovnim mehanizmima kontrole lijeka. Naravno, pronašli smo vremena i za fotografiranje, a ljubazno osoblje nam je na samom kraju ponudilo i piće za osvježenje. 

Korisno je bilo saznati da i Bosna i Hercegovina posjeduje jednu takvu uspješnu i naprednu kompaniju, što će svakako kod pojedinih učenika utjecati na konačnu odluku pri odabiru studija.

Andrea Batinić, IV. b,  Opća-realna gimnazija

 

Bosnalijek 11

 

Bosnalijek 22

 

Bosnalijek 33

 

Bosnalijek 44

 

Bosnalijek 55

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com