5Terenska nastava na relaciji Budimpešta-Pečuh realizirana je 15. i 16. veljače 2020. godine. Sudionici terenske nastave bili su učenici Opće-realne gimnazije i Srednje medicinske škole pod vodstvom profesorica Meri Radišić-Dedić, Vesne Kriste Zovko, Emilije Pavićević, Jelene Dakić te profesora Dragana Koraća.

 

Po dolasku u Budimpeštu, učenici su imali priliku, u pratnji vodiča, razgledati znamenitosti i saznati više o kulturi, povijesti i sadašnjosti Budimpešte. Šetajući ulicama Budimpešte te promatrajući grad s najljepših vidikovaca učenici su upoznali čari ove ljepotice. Nakon toga, uslijedio je središnji dio terenske nastave: odlazak u muzej tehnike i elektronike u kojemu su učenici mogli pogledati različite predmete od kojih se mnogi koriste i danas. Učenici su viđene sadržaje povezali sa sadržajima koje obrađuju u teoriji na njihovim satima izborne nastave. Nakon slobodnog vremena, učenici su smješteni u hotel. Drugi dan, planiran je posjet Pečuhu. Učenici su između ostaloga imali priliku vidjeti prekrasnu Gazi Kasim-pašinu džamiju zanimljivu po njezinom životnom putu. Još mnoštvo sadržaja iznenadilo je naše učenike jer je većini ovo bilo prvo putovanje u navedene gradove. Putovanje prema Sarajevu prošlo je u najboljem redu te su se učenici i nastavnici sretno vratili. Cilj terenske nastave uspješno je postignut te je naglašena važnost realizacije sličnih oblika nastave.

*zahvala za pomoć u realizaciji terenske nastave upućuje se Upravi škole te agenciji Divan Karupović

 

1

 

 

2

 

 

3

 

 

4

 

 

5

 

 

6

 

 

7

 

 

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com