1122U petak 21. veljače 2020. u 13:15  se u našem školskom auditoriju održano je predavanje na temu profesionalne orijentacije.  Prisustvovali su maturanti Opće-realne gimnazije i Srednje medicinske škole zajedno sa svojim profesorima. Vodili su je predstavnici Univerziteta u Sarajevu i Ekonomskog fakulteta sveučilišta u Mostaru.

 

 Predstavnici ovih fakulteta maturantima su iznijeli mnogo korisnih informacija za njihov budući studij. Za početak su ukratko predstavili svoje fakultete: govorili su o predmetima koji ih tamo očekuju, što je potrebno donijeti na upis i prijemne ispite, kao i o datumima Dana otvorenih vrata, gdje  maturanti imaju priliku za razgovore s tamošnjim studentima i profesorima. Objasnili su temelje Erasmusa, programa za razmjenu studenata, i u kojim će državama vrijediti njihove diplome, u slučaju da se netko želi zaposliti u inozemstvu. Čak su čuli i  nekoliko zanimljivih anegdota vezanih za predavanja i ispite. Za kraj su savjetovali učenike da se prijave za onoliko fakulteta koliko žele, dodavši da učenici iz naše škole zbog razvijenih radnih navika i stečenog znanja uvijek postižu uspješne rezultate. Nakon što su odgovorili na pitanja i pozdravili se s nama, učenici i profesori su se vratili na nastavu. Zahvaljujemo gospodinu Madackom  i gospođi Lauri na današnjem posjetu, a našim maturantima želimo puno sreće pri odabiru fakulteta i budućim studijima.

Amina Jabučar, IV. a

 

1122

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com