Zoom sastanak izborne nastave hrvatskog jezika i književnosti, pod vodstvom profesorice Emilije Pavićević, održan je 7. 5. 2020. godine. Iako su učenici ove izborne i prije imali Zoom sastanke, ovaj put su imali posebne goste: Senada Bašića i Armu Tanović. Na Zoom sastanku pridružili su im se i neki maturanti Opće-realne gimnazije i Srednje medicinske škole Katoličkog školskog centra.

 Poznati glumci bosanskohercegovačke pa i Balkanske scene, odgovorili su im na pitanja koja ih već dugo zanimaju. Pitanja o studiranju na Akademiji scenskih umjetnosti, o načinu života jednog glumca, ali i mnoga životna pitanja, koja su im svima bila od velikog značaja. Pitanja su učenici postavljali nasumično i svatko je imao pravo pitati koliko god je  htio jer su glumci bili veoma susretljivi. Oduševljenje ovim sastankom bilo je uzajamno. Senad i Arma imali su samo riječi hvale za sve prisutne i bili su oduševljeni što toliko djece razmatra opciju upisivanja Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Ponudili su im informacije o ovogodišnjim pripremama koje će se održavati online zbog pandemije zloglasnog virusa. Rado su razgovarali sa učenicima o raznim temama i izgovorili mnoge poticajne riječi koje će sigurno pamtiti čitav život. Profesor Senad Bašić citirao je razne književnike i tako mnoge potakao da se vrate klasicima i da više čitaju domaće pisce.

Nakon razgovora sa ovim veoma talentiranim i inteligentnim ljudima svi još više iščekuju njihov povratak na kazališne daske Sarajeva. Tko zna, možda im neki od nas za koju godinu postanu i poslovne kolege, a sve je počelo samo jednim Zoom sastankom.

Nina Iličić, Opća-realna gimnazija, III.b

 

izborna

 

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com