1Europski  tjedan robotike se održava već  desetu godinu širom Europe, a ovogodišnja proslava je bila posebna jer je Bosna i Hercegovina prvi put organizirala centralni događaj (23.-25. studeni)  na temu “Robotika za čovječanstvo”.
 

Učenici VII.e  razreda KŠC- a Stup, Ema Ćuhara, Marko Jolić i Ivano Tadić,  su bili ponosni predstavnici naše škole te su osvojili treće mjesto.
U intervjuu s njima smo saznali  nešto više o samom projektu, njihovom timskom radu i velikoj želji za još većim uspjesima, pa u nastavku pročitajte što nam je kazala Ema:

„Ivano Tadić, Marko Jolić i ja smo odlučili s razrednicom Daliborkom Čelan raditi na projektu za natjecanje osnovnih škola ''Robotika za čovječanstvo''. Tema našeg projekta je bila povezanost robotike i medicine, ali prvenstveno smo se htjeli  međusobno bolje upoznati. Usprkos velikoj konkurenciji uspjeli smo se ''izboriti'' za treće mjesto i time se ponosimo. Nadamo se da će naša škola zahvaljujući tomu dobiti novu (robotičku) sekciju. Želimo da naši vršnjaci, baš poput nas, sudjeluju u projektima, ali želimo i općenitu zainteresiranost za znanost u društvu. Radujemo se narednim događajima sličnog karaktera i želimo postati veliki znanstvenici i robotičari jednod dana!“

Čestitamo im na osvojenom uspjehu i želimo mnogo sreće u daljnjem radu, a vama, dragi čitatelji, ostavljamo link kako biste mogli pogledati kratki video o samom projektu.

 Evropska Sedmica Robotike BiH

                                                                                                    Novinarska sekcija KŠC-a Stup

 

2

 

 

3

 

 

4

 

 

1

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com