Učenici Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ Sarajevo već tradicionalno, u prosincu tijekom adventa, sa svojim razrednicima sudjeluju u aktivnostima Božićnog darivanja.  Cilj ove aktivnosti je međusobno izvlačenje učenika, i izvučeno ime do Božića čuvaju u tajnosti, koji se trude tijekom mjeseca prosinca biti posebno  pažljivi prema osobi koju su izvukli ali i prema drugim učenicima.

 Vrhunac aktivnosti je božićno darivanje koje se upriliči na posljednjem satu Zajednice učenika i odgoja za demokraciju, odnosno pred odlazak učenika na zimski raspust. Ova aktivnost na poseban način veseli sve učenike jer im u božićnom ozračju pruža osjećaj zajedništva i veliku radost.

Ove godine, s obzirom na ograničenja uzrokovana pandemijom koronavirusa, pojedini razredi Opće-realne gimnazije sudjelovali su u Božićnom online darivanju. Ovoj su se aktivnosti najviše odazvali maturanti koji su na kreativan i nesvakidašnji način čestitali božićne i/ili novogodišnje blagdane učenicima koje su izvukli.

Učenica Rafaela iz IV.c razreda je svoje iskustvo Božićnog online darivanja opisala na sljedeći način:

Inicijativom Vijeća učenika odlučili smo se uključiti u projekt „Božićnog online darivanja“. Taj projekt osmišljen je na način da u sebi probudimo kreativnost, ali i dobrotu.  

Prijašnjih godina uvijek su se darivale materijalne stvari. Blagdani su postali komercijalizirani i time su počeli gubiti svoj značaj. Sigurno ima mnogo ljudi koji će postaviti ovo pitanje „Koji je to pravi značaj blagdana, ako nisu pokloni?“ Pravi značaj blagdana su radost, ljubav, nada i zajedništvo. Ovih blagdana razmislimo o malim stvarima koje čine život velikim, ali nemojmo zaboraviti na to i tijekom ostatka godine.  

 

U naš online razred, IV. C, stigla je božićna čarolija. Potrudili smo se obradovati osobu koju smo „izvukli“, svatko je to učinio na svoj način. Pokazali smo da je potrebno imati dobru volju i malo mašte da izmamimo osmijeh na tuđe lice. Slali smo sve, od paketića s kolačićima ili slatkišima, poklona,  poruka, čestitki, crteža pa čak i pjesama. Neki od ovih darova stizali su putem elektronskih poruka, a neki i na kućnu adresu. Pod satom odjeljenske zajednice, prezentirali smo plodove naše mašte i darovanih poklona i jedni druge usrećili u predstojećem božićnom vremenu.

Učenica Sanda je kroz sljedeće misli obradovala svoju prijateljicu Mateu:

Neka tebi i tvojim najvoljenijima ovaj sveti praznik donese sreću i ljubav, i da poimate da je Bog Gospod odredio da male stvari i jesu najvažnije, a one velike ne mogu nužno donijeti sreću. Sretan Božić i Nova godina tebi i tvojima! Želim vam puno zdravlja i sreće.   

Učenik Ian je  elektronskim crtežom obradovao učenicu Rafaelu: 

 

 

hh

 

 

foto

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com