IMG 7aU razdoblju od 1. do 11. ožujka 2021. godine u KŠC-u je održano niz predavanja za maturante naše škole, ali i roditelje učenika II. razreda, na temu Cyber nasilje. Predavanja su organizirana u suradnji s Federalnom upravom policije i Međunarodnim forumom solidarnosti Emmaus.

Predavanje za učenike vodio je inspektor Saša Petrović, a u suradnji s kolegom Eneidom Hasanovićem održano je predavanje za roditelje.  

Učenicima IV. razreda je održana interaktivna prezentacija o online sigurnosti. Učenici su tijekom predavanja bili upoznati s mogućim opasnostima dijeljenja osobnih podataka te kakve posljedice imaju narušavanje privatnosti. Predavač Saša Petrović, koristeći prikladne primjere iz istraga, naveo je učenike da razmišljaju o mogućnosti iskorištavanja osobnih podataka kao i mogućem seksualnom uznemiravanju putem interneta.

Učenike su najviše dojmile informacije o izloženosti i dostupnosti sadržaja, slika (osobnih), podataka i poruka na internetu -  jednom na internetu, zauvijek na internetu.  Premda su mnogi učenici svjesni opasnosti, ali i pozitivnih strana korištenja interneta, nažalost , često se zaobilaze potrebne mjere opreza. Pored sigurnosti, spomenute su i razne vrste zlostavljanja na internetu, od seksualnog do verbalnog, te što vodi takvim ponašanjima i kako izbjeći potencijalno opasne situacije. Učenicima su dane jasne upute i smjernice u prepoznavanju zlostavljača, ali i prijavi putem osoblja škole, anonimnih telefona ili posjetom stranice www.sigurnodijete.ba

Svi učenici su se složili da je predavanje bilo vrlo korisno i s puno informacija. Priznali su da im je ovo izlaganje probudilo svijest o dodatnoj sigurnosti i komu se obratiti u slučaju problema na internetu, jer ako postoji problem, postoji i rješenje, rekao je inspektor Saša Petrović. Internet je svijet anonimnosti i potrebno mu je pristupiti s odgovornošću, zaključili su učenici.

Iva Bagarić, IV. a, Opća-realna gimnazija, Sarajevo

 

IMG 7a

 

IMG 7e

 

 

IMG 95

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

 

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com