dan_starijih_osoba

Kao i svake godine, i ovog 1. listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba. Ove godine naša Osnovna škola Katoličkog školskog Centra “Sv. Josip“ ga je oblježila na malo skromniji način, zbog raznih ograničenja pandemije koju su najviše osjetile starije osobe. Na prvom satu druge smjene, prigodnim tekstom su se učenici upoznali sa zanimljivim podatcima o procjenama populacije starijih osoba.

Tako smo saznali da se do 2050.god. broj starijih osoba može povećati na više od 900 milijuna ljudi, što bi značilo da bi starije osobe mogle činiti više od jedne četvrtine svjetske populacije. Saznali smo kako se naš svijet prilagođava potrebama generacija koje su nas odgojile i stvorile svijet u kojem danas živimo. Tako smo uvidjeli da primjenjujemo sve pristupačnije načine prijevoza i da pokušavamo olakšati pristup raznim objektima i institucijama koje naši preci i dan danas koriste te pokazuju da su još uvijek jedna od aktivnijih populacija koja se brine o našem svijetu i o nama. Naša škola je opremljena s olakšicama za pristup školi koje postoje i za naše učenike, vjerne bake i djedove koji vjerno paze naše najmlađe učenike i žrtvuju se za sve nas. Na kraju, pozvali smo sve učenike da današnji dan obilježe kako god znaju, i zagrljajem i poljupcem, pozdravom ili osmijehom i da uljepšaju dan ljudima koji nas stalno paze i misle na nas.

Djelatnici i učenici Osnovne škole Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ žele svim starijim osobama sretan Međunarodni dan starijih osoba i zahvalu na svemu što čine.

Tin Bender Dobardžić, VIII.d

jpgjpg

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

 

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com