mine_naslovnaDana 11. studenog 2021. godine učenici devetih razreda u K.Š.C. Sv. Josip Sarajevo-područnoj Osnovnoj školi Stup su prisustvovali zanimljivom i veoma poučnom predavanju o minama u našoj zemlji, Bosni i Hercegovini. Predavanje se održalo za vrijeme predsata u našoj dvorani gdje smo mi uživali u prezentaciji koju su nam vješto održali naši dragi predavači.

Uz raznolike slike obnovili smo svoje znanje o pravilima kretanja u prirodi i postupcima ako nađemo mine. Pored obnavljanja već poznatih pravila naučili smo pregršt novih informacija koje nam jednog dana mogu i spasiti život. Predavanje je održano u sklopu s misijom da se na temu mina educira sva omladina Bosne i Hercegovine. Naši predavači su pored prezentacije donijeli i školske primjere mina te nam uživo pokazali te smrtonosne naprave, a naravno imali smo i primjere znakova za minska polja koje možemo vidjeti na području naše države. Za kraj predavanja predavači su nam podijelili pripremljene poklone kroz koje će duh ovog predavanja dugo potrajati. Nakon velikog pljeska i zahvale sva odjeljenje su se vratila u svoje učionice te započeli radni dan koji ih je čekao.


Tekst: Mia Jamaković

 

IMG 17f0da0945e2bc5f0d2cb22399493fe9 V

IMG 859d09144b83dff33035eec128a4aeaa V

111

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prijava svih oblika nasilja među učenicima i nad učenicima

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com